Vásárló belépés

Partnereink

Naptár

2021. Július
H
K
Sze
Cs
P
Szo
V
 
 
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
 

Látogató számláló

1
7
4
6
5
8
8

Hírek

2011.05.01
Kipufogó vágók vásárlása

Tisztelt Olvasóim !

Egyre több helyről hallom, hogy lopják a katalizátorokat. Sajnos nem új keletű az a tény, hogy azt lopják amire jó árat fizetnek a nepperek, vagy felvásárlók. Több olyan ismerőssel, partnerrel találkoztam, akik elmesélték saját vagy az ismerősi körükben tapasztalt történéseket.

Érdekes módon a kipufogók katalizátorainak ahogy felment a felvásárlási ára, úgy nőtt meg a kipufogó vágók kereslete is.

Mostanában több ilyennel ( ajánlatkéréssel ) is megkerestek minket is ( több féle kipufogó vágó is van a kínálatunkban ). Előszőr nem volt gyanús a dolog, de amikor arra helyezték a hangsúlyt az érdeklődők, hogy csöndes és gyors legyen, akkor kezdett izgatni a dolog, valyon miért kell ez ? És itt jött a megvilágosodás, főleg amikor fejlámpa után is érdeklődtek, ráadásúl volt aki úgy keresett kipufogó vágót, hogy az illető autótipust is megjelölte, ami csak néhány éves. Ennyi idős korban nem szokás katalizátort cserélni, viszont jó nagy darab ( kisteherautó ) így a lopott alkatrész több pénzt ér.

Nagyon sok ilyen megkeresésünk volt, meg kell mondanom, a legtöbbet nem is szolgáltam ki. Viszont sem a vevő részéről sem a magunk részéről ez nem helyén való, hisz akkor Ő megveszi máshol, mi pedig elesünk a bevételtől, valamint nem gyanusíthatok meg mindenkit azonnal, hogy rossz úton akar járni.

Ám az alvilágot vagy fekete kereskedelmet sem kívánjuk támogatni, így kényszerből az alábbi döntést hoztam.

Kipufogó vágokat ezen túl csak igazolt személyazonosság alapján adok el bárkinek.

Azaz ha bárki ilyen szerszámot kér, természetesen kiszolgálom, de azzal a feltétellel, hogy valamilyen fényképes igazolvánnyal igazolja magát, és adatainak felvételéve beleegyezik. Erre készítettem is egy űrlapot. Természetesen ez a személyes átvételre vonatkozik. Kiszállítás esetén a kiszállítás címéről úgyis visszakövethető a vevő személye, de személyesen bármit mindhat a számlafizető adatainak.

Tisztelt Olvasóim !

Kérem ne tekintsék akadékoskodásnak e lépésemet. és kérem Önöket is, hogy a lopás ezen ágának megfigyelésére Önök is tegyenek lépéseket, amennyiben erre lehetőségük van, valamint kérem ez ügyben megértésüket mindazoknak akik valóban tisztességes szándékú iparszerű alkalmazásra vásárolják ezeket a szerszámokat.

Maradok tisztelettel az Önök szolgálatában :

Bálint Balázs

BÉK Kft-Műhelynet.

;