Vásárló belépés

Partnereink

Naptár

2024. Május
H
K
Sze
Cs
P
Szo
V
 
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
 
 

Látogató számláló

2
0
5
5
7
9
0

Hírek

2020.01.14 5:15
Maghéj szórás újabb tapasztalatai

Immár 8 hónap telt el a darált dióhéj kiváltására bevezetett maghéj forgalmazásából, aktuális megint kicsit visszatekinteni a tapasztalatokra.

Ha egy szóval szeretném jellemezni a váltást, azt kell írjam: bevált!

De nézzük a részleteket.

A forgalmazott mennyiség túlnyomó része a 0,5-1 mm-es frakció, mely megfelel a dióhéj forgalmazás trendjének, mi szerint ebből a méretből kimagaslóan nagy mennyiséget adunk el, a többi mérethez képest.
Van 1-2 ügyfelünk, akik az egyel kisebb méretet kedvelik, és van pár ügyfelünk akik nem szórásra, hanem pl. rázóasztalhoz vásárolják a terméket, ők a nagyobb, akár a legnagyobb 2-3 mm-es méretet keresik.

Mindenki az eddigi visszajelzések szerint, teljes megelégedéssel váltotta le az előzőekben használt dióhéjat a jelenlegi maghéj őrleményre, több visszajelzésünk is volt, melyek szerint még plusz előnyökkel is járt a vásárlás.
Mik ezek az előnyök?
Többen megjegyezték, hogy a maghéj a szennyeződések miatt másképp áll össze, mint elődje, így könnyebb az összeállt részek kiemelése (pl. praktikusan macskaalom lapáttal) és az anyag jó része így újra felhasználható.
Volt aki szerint a hatásfok is jobb, bár magam ezt elég szubjektív véleménynek gondolom, és nem hiszem hogy komolyabb valós alapja van, de azt is meg kell jegyeznem, panasz eddig még nem volt az anyagra.
Plusz előny a maghéj nagyobb nedvszívó képessége, mely által a használt anyag még másodlagosan mentesítő anyagnak is használható, igaz csak korlátozottam.

Ne feledjük, hogy a dióhéj ára már nagyon magas az 1-2 évvel ezelőtti árakhoz képest, a maghéj ennél lényegesen aacsonyabb, jelenleg a dióhéj árának a negyede, és szinte korlátlan mennyiségben áll rendelkezésre, árváltozás maximum a gyártási költségek miatt elképzelhető.

Jelenleg, és várhatóan még sokáig, az anyag beszállítása folyamatos, és zökkenőmentes, reméljük ez még sokáig így marad. Kiszolgálási akadályokat csak a saját közvetlen raktári kapacitásunk jelenthet, mely kb 500 kg anyag tárolását teszi lehetővé, de a hullámzó, és nagy forgalom miatt néha sikerül teljesen lenulláznunk az azonnali készletet.

Ekkor sincs nagy baj, a beszállítás (csak a távolság miatt) mintegy 3-5 napon belül általában megoldható.


A terméket itt találják:
maghéj örlemény több méretben


Tisztelettel
Bálint Balázs szerszámspecialista.
Műhelynet szerszámbolt és szerszám webáruház.

;