Vásárló belépés

Partnereink

Naptár

2024. Július
H
K
Sze
Cs
P
Szo
V
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
 
 
 
 

Látogató számláló

2
0
6
8
9
5
7

Hírek

2015.06.29 16:45
Kompresszor hibamegállapítás 2

Ha a kompresszorunk jól működik, még mindig van egy marék hiba ami előjöhet.

Vannak olajos és olajmentes ( száraz ) kompresszorok, valamint léteznek olyan dugattyús, olajkenéses kompresszorok, amik kiérdemelték az olajmentes jelzőt, illetve minősítést.

Olajos ( olajkenésű ) kompresszoroknál az olajszint rendszeres ellenőrzése fontos feladat.

Egyszerűbb gépeknél minden használat előtt, komolyabb ipari daraboknál naponta, hetente, vagy üzemóra meghatározás szerint a rendszeres karbantartás alkalmaival kell ellenőrizni a kenőanyag mennyiségét, és minőségét.
Az ellenőrzés vagy kémlelő ablakon keresztül, vagy nívó pálcával lehetséges.
Az olaj minőségét leginkább a színe szerint tudjuk ellenőrizni, az olaj túlzott besötétedése az olaj megégésére vagy túl sok szennyező anyagra utal. Ez esetben mindig derítsük ki annak okát, szükség szerint egyeztessünk szakszervizzel.

Ha fogy az olaj.
Két helyen folyhat, fogyhat az olaj.
Kifelé
Szimeringek, ház
Befelé
Dugattyúnál ( hengernél )

Ha a kompresszor alatt, mellett olaj foltot találunk, vagy oldalán olaj folyást észlelünk, akkor azt javítsuk meg, akár szimering vagy tömítés cseréjével.
Figyelem !
Olajpára kirakódás ( lecsapódás ) sok esetben előfordul az olajbeöntő-szellőző környékén, ez nem jelent feltétlenül hibát.

 

Intő jel lehet ha a kondenz víz leeresztésekor a vízben olajat találunk, ekkor a dugattyú mellett a kompresszor feltermeli az olajat, ezt ellenőrizni kell. A kondenz vízben lehet némi olaj, de látható/mérhető olaj fogyást nem okozhat.


Minden esetben meg kell keresni a hiba okát és azt megszünetni, hibás géppel még időlegesen se dolgozzunk, mert annak nagyobb, akár végzetes meghibásodása lehet, ami a karbantartás vagy javítás elmulasztásának következménye és a garanciális javításon kívül esik.

 

Folytatjuk...

;