Vásárló belépés

Partnereink

Naptár

2024. Július
H
K
Sze
Cs
P
Szo
V
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
 
 
 
 

Látogató számláló

2
0
6
8
1
2
9

Hírek

2014.07.27 15:38
A Chicago Pneumatic cég rövid története

Bár mi magunk a Chicago Pneumatic szerszámait nem forgalmazzuk, a cég története mégis oly mértékben összefonódik tevékenységünkkel, kínálatunkkal, hogy érdemes azt megismerni.

 

A légkulcsok története szorosan kötődik a Chicago Pneumatic márkával. Talán nem csúnya dolog kimondani, hogy a világ légszerszám gyártása folyamatosan a Chicago Pneumatic mögött kullogott, és leste minden lépését. A mai légkulcs gyártás is jó részt, az anno a CP által szabadalmaztatott építési mód szerint folyik, és ez a kialakításban is szembe szökő, még a laikusok számára is.


A Chicago Pneumatic cég története 1889-ben John W. Duntley gondolatával indult, akinek a szeme előtt az lebegett, hogy olyan szerszámokkal lássa el az építő ipart amiknek a beszerzése nehézkes, vagy nem is lehetséges. 1894-ben megalapította a Chicago Pneumatic Tool Company-t, ez még csak egy iroda volt Chicagóban. Az első gyártó üzeme a Boyer Machine Shop volt, St. Louis-ban. 1901-ben, Duntley találkozott az acél mágnás Charles M. Schwab-al, aki jelentős összegeket fektetett be a vállalatba. December 28-án, a társaság szabadalmaztatta első egy szelepes pneumatikus légkalapácsát.

 

az első légkalapács képe


1904 volt a terjeszkedés első éve. Irodák nyíltak Angliában, Kanadában és Németországban, és az új termék vonalak már a kidolgozott rendszer szerint kerültek bevezetésre, a két fő ágazat a préslég szerszámok, és kőzetfúrók lettek.

 

1911 Megkezdődik a benzin üzemű CPT "kis óriás" teherautók gyártása. Ügyfeleik a teherautókon is szereplő Coca-Cola Co., Standard Oil Co. és a St. Louis Cardinals voltak.


1912-ben a cég a kompresszorokkal is befutott, és piacvezetővé vált.

1925-ben a CP elkezdte a forgó olaj-fúró berendezések gyártását. 1939-ben tervezték meg és gyártották le a világ első ütvecsavarozóját (pneumatikus és elektromos változatban is).

 

A CP kifejlesztette a "forró szegecselő” gépét, válaszul a háborús erőfeszítés igényinek, a készülék a szegecseket 1000 ° F hőmérsékletre hevítette, és használata £ 100,000 / inch ² nyomással alakította ki a szegecs végleges fejformáját. A gépet Ditroitban gyártják, és az összes repülőgép gyárban használták.
1969-ben a Chicago Pneumatic vezette be a világ első racsnis légkulcsát "CP728" a Ford Motor Company részére.

 


1970-ben a CP611 ütvecsavarozó gépet használták az acél szerkezetek szerelésére a World Trade Center építésénél.

 

 

Több éven keresztül értékesítették légszerszámaikat az ipari piacokra, de a Chicago Pneumatic nagy nyomatékú ütvecsavarozókat az 1970-es években az autópiac is felfedezte. 1987-ben, a Chicago Pneumatic részévé vált a svéd nagyvállalat, az Atlas Copco. Az 1988-as év nagy lépés volt a cégnél, több új terméket vezettek be, mint addig bármikor.


2007-ben új gyárat avattak Franciaországban Techno Center Nantes néven, és 2010-ben egy új, globális tervezési munka végén elfogadták a márka új színét, ami a piros-fekete lett.
A CP újításai folyamatosan meghatározták a légszerszám és kompresszor gyártás irányát a világban, Többek között az egy és két kalapácsos ütő mechanika, a nyélben levezetett levegő ( nem olajozza össze a nyelet ), a gyárilag a géphez mellékelt levegő elvezetéses hangtompító szerelék, stb.
A vállalat jelenlegi kínálata lefedi a teljes légszerszám kínálatot, de magas minőségben gyártanak aggregátorokat mobil és stabil kivitelben, hidraulikus szivattyúkat, elektromos és akkus szerszámgépeket, hidraulikus emelőket és préseket, hidraulikus és pneumatikus üzemeltetésű bontó kalapácsokat, műhelyekbe tartó bakokat, és még sok más felszerelést és szerszámot, leginkább az ipari gyártás, termelés és autójavítás körében.

 

Néhány ismertebb építkezés ahol a Chicagi Pneumatic szerszámait használták :


Lincoln alagút, New York
Triborough híd, New York
Chicago-i magasvasút rendszer
Boulder Dam, Arizona
Grand Coulee Dam, Washington
Tennessee Valley Authority „nyolc gát” energia termelő és árvíz védelmi rendszer
Golden Gate híd, San FranciscoMaradok tisztelettel az Önök szolgálatában
Bálint Balázs szerszámspecialista
Műhelynet szerszámbolt és webshop

;