Vásárló belépés

Partnereink

Naptár

2024. Június
H
K
Sze
Cs
P
Szo
V
 
 
 
 
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30

Látogató számláló

2
0
6
3
5
2
4

Hírek

2017.10.10 9:31
Üvaggyöngy alternativ felhasználásai

Üveggyöngy másképp, azaz alternatív felhasználások
A mikro üveggyöngyöt mint szemcseszóró rendszerek abraziv/koptató anyagát vagy fényvisszaverő felületek anyagaként ismertük, persze vannak még más lehetőségek is benne, úgy mint kamion és autóbusz kerekek önműködő cenrtírozása ( centrírgyöngy ), csúszás mentes felületek kialakítása műgyanta beágyazással, pl. windsurf testeken, vagy újabban kompozit műanyagok töltő anyaga.

Erről az anyagról beszélünk :
Mikro üveggyöngy szóróanyag

Vannak azonban azok a használati módok, amik az újabb kutatások, vagy éppen a célszerűség miatt kerültek előtérbe.

Ilyen pl a: Mély nyomás kezelés

Paplan töltet
Súlyozott takaró, gyerek, vagy felnőtt méretben, kb a testsúly 10%-ának megfelelő súllyal.
Használata nyugtató hatású, jobb a testérzékelés, alvászavarok esetén jó hatással van.
Bizonyítottan hatásos kiegészítő kezelés vagy terápia lehet autizmus, stressz, szorongás, alvásproblémák, vagy ADHD ( figyelemhiányos hiperaktivitás zavar ) esetén.
Kialakítás szerint általános az 5-10-15-20 font súly, de ez függ a mérettől és a testsúlytól is, sok esetben egyedi méretekre van szükség.

Vatta vagy vatelin kombinációval jól kiegészíthető, hogy elég meleg és jó puha érzetű is legyen, de mindig fontos a jó szellőzés, és tisztíthatóság.


Súlyozott mellény
A súlyozott mellény egy speciális mellény, elég ingert, stimulációt nyújt, mindemellett nyugtató hatásai is vannak. Egy egyszerű mellény, amelybe súlyt raknak (polisztirol golyókat, esetleg kölest, tönkölyt, stb.) a gyermek súlyához mérten. Házilag is elkészíthető, illetve interneten készen is megrendelhető.Osztályozott mikro-üveggyöngy, kilós, és zsákos kiszerelésben is elérhető

Játékok tömése
Kisebb játékokat, "zsebdögöket" is lehet gyönggyel tömni, na nem nagyon, csak lazán. A szintetikus vatta, vagy a polár, PET palackból gyártott termék, ki tudja mi mindent tartalmaz. Az üveggyöngy tiszta, semmilyen szennyező anyagot nem tartalmaz, ha nedves lesz gyorsan szárad, akár fertőtleníthető, és a súlya miatt jobb is lehet az üveggyönggyel tömött játék fogása, érzete.

Mielőtt nagyon lelkesen bele vágnánk a gyártásba, tudni kell még egyet, s mást.

Ki kell találni milyen szövet anyagokat hasznájunk, amiket megfelelő módon lehet varrni vagy ragasztani, milyen egyéb tömő vagy segédanyagokat tegyünk bele, hogy az tisztítható is maradjon ( akár gépben mosható ), és ki kell találni a varrás módját, lehetőségeit, hogy a súly ( üveggyöngy ) ne szaladjon össze a takaró egyik sarkában, az bármikor megfelelő módon oszoljon el.
Ki kell találni azt is, melyik szemcse méret lesz a kegalkalmasabb a feladatra, de ez igazából nem is nagy kérdés,hiszen általánosan a legnagyobb méret a célszerű. Ez 600-800 mikron, azaz 0,6-0,8 mm szemcse méretet jelent.
Itt találják: Üveggyöngy

Ha ezeket végig gondoltuk, indulhat a kisérletezés, nem olyan furmányos dolog ez, egy ügyes kezű anyuka ha kicsit ért a varráshoz, szerintem símán összehozza.

Maradok tisztelettel
Bálint Balázs szerszámspecialista
Műhelynet szerszámbolt és szerszám webáruház

;