Vásárló belépés

Partnereink

Naptár

2024. Április
H
K
Sze
Cs
P
Szo
V
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
 
 
 
 
 

Látogató számláló

2
0
4
7
2
4
1

Hírek

2014.04.26 12:41
A homokszórásról néhány szó

Kedves olvasóink !

Már írtam anno a szemcsefúvatásról ( népszerűen homokszórás ) , anyagairól, mikéntjéről, de mindig felmerülnek újabb kérdések, illetve olyan problémák amik némi körültekintéssel elkerülhetőek lennének.


A szóróanyag megválasztása : ha nincs ebben gyakorlatunk, kérjék ki tanácsunkat, bár nem vagyunk mi sem a nagy, és mindenen felüli igazság ismeretében, de vannak kapcsolataink, hogy tudjunk segíteni a megfelelő szemcse anyagának és méretének kiválasztásában. Ügyfeleink tapasztalatait is folyamatosan gyűjtjük, bátran elmondható, hogy az átlagnál azért már lényegesen nagyobb a felhalmozott tudásanyagunk.


A sűrített levegő minősége : több írásomban is utaltam már arra, hogy a sűrített levegő minősége nagyban befolyásolja annak használhatóságát, szerszámaink tartósságát. Nincs ez másként a homokszórásnál sem, hisz ha a levegő nedves, akkor a szóróanyag összeáll, nem lehet kijuttatni, ha olajos, akkor egy részt szintén összeállhat, más részt újra szennyezheti a már letisztított felületet is. Feltétlenül és kifejezetten fontos tehát a kompresszor vízmentesítése, és vízleválasztó használata is.

 

Sűrített levegő mennyisége : sokszor mondjuk, nem a nyomás a kérdés első sorban, hanem a mennyiség. A kettő bár összekapcsolódik részben, egymástól teljesen független adat is lehet. Tudnjuk melyik eszközünk mennyi és milyen nyomású levegőt igényel, ennek ismeretében tudjuk azokat ajánlani, vagy használati módjukat ismertetni.


A szóróanyag szemcse finomsága : ez talán a legnehezebb kérdés, de ebben is igyekszünk tanácsot adni. Sok olyan munkára szállítunk folyamatosan különböző anyagú szemcséket, ahol a használt szerszámot vagy szóró eszközt is ismerjük, és a felhasználás módját, célját is. Ennek megfelelően ezeket az ismereteket szívesen tovább adjuk kérdés esetén.


Szórópisztolyok kialakítása, használata, méretezése, hatása : itt is vannak már tapasztalataink, nem mindegy, hogy otthon egy üveg vázát szeretnénk díszíteni, rozsdamentes anyagot „durvítani” ragasztás előtt, vagy esetleg a Lágymányosi hidat takarítanánk fémtisztára.

 

Megjegyzés : előfordultak olyan esetek, amikor a fent említett befolyó információk valamelyike technológiai vagy egyéb titok tárgyát képezik. Ezekben az esetekben az adatokat, információkat soha nem adjuk ki harmadik félnek, tanácsot, külső segítséget is csak úgy kérünk, hogy az adott munka vagy feladat ne lehessen pontosan beazonosítható.

Ezért ez úton is elnézést kérek azoktól akiket ezen speciális információktól megfosztunk, és kérjük megértésüket.Maradok tisztelettel :

Bálint Balázs szerszámspecialista
Műhelynet szerszámbolt és webshop

;