Vásárló belépés

Partnereink

Naptár

2024. Május
H
K
Sze
Cs
P
Szo
V
 
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
 
 

Látogató számláló

2
0
5
5
7
7
6

Hírek

2014.01.16 5:26
Webshop a kis szobából ?

Tisztelt Olvasóim.

Sok olyan kereskedő van ( hagy ne mondjak itt most példákat, könnyen rájuk lehet találni ) akik egy számítógéppel építik fel internetes birodalmukat. Kínálatukban sok ezer termék megtalálható, hangzatos címszavakkal, látványos képekkel operálnak, minden jót elmondanak magukról.


Csak éppen egyet nem lehet sokszor kitalálni : kik is ők.


Elérhetőségük sokszor csak egy telefon szám, vagy e-mail cím. A tisztességes, szabályos módon üzemelő webshopoknál megtalálható a tulajdonos, a bejegyzett cím, és egyéb vállalkozói vagy céges adat is, de személyes átvételre, a termékek valós módon való megtekintésére nincs lehetőség.
Gyakran megkapom a magamét, főleg amíg nem volt valós üzlethelyiségünk, hogy könnyű nekünk, a konyhából könnyű webshopot üzemeltetni és előadni a kereskedőt...

Nem szeretem az ilyen hozzáállást, mert amíg valaki nem ismeri cégünk működését, rendszerét, addig ne ítéljen meg minket.

Tudom sokan vannak akik a fenti módon dolgoznak ( csak egy laptop, és a világ bármely pontjáról ők a kereskedők ), ezt is meg lehet tenni, de meglátásom szerint sok termékkel a Magyar piacon így nem tudnak ténylegesen és eredményesen működni, bár természetesen látnunk kell a vevői szokások átalakulását is.

Mindig arra törekedtem, hogy ha bolt nincs is, ahol kézzel fogható a termék, valamilyen módon be tudjam azt mutatni, kézbe tudjam a szerszámot adni.
Ezért már a kezdet kezdetén elvetettem a "csak neten vagyunk" rendszert, és saját raktár fejlesztésébe kezdtünk.

Fejlődésünk címszavakban :
- Az első évben ( 1999 február ) egyik beszállítónktól bizományba kapott 1,5 milliós készletből, év végére "csináltunk" 2 milliós saját kifizetett készletet a garázsunkban.
- Második évben a készlet növekedése szükségessé tette egy zárt, riasztós raktár megépítését, ahol 40 m2-en alakítottuk ki a tárolást, és szükség esetén mág 40 m2 területet tudtunk ebbe bevonni. Második évünk végére az azonnali raktári készletünk elérte a 4 millió forintot.
- Harmadik évünkben a készletet folyamatosan növeltük, valamint a kínálatot is bővítettük a vevői igények szerint.
- Negyedik évünkben folytattuk fejlesztéseinket, év végére már 8 millió Forintos saját raktári készlettel tudtunk dolgozni.
- Most fejeztük be ötödik évünket a szerszám kereskedelemben, és megnyitottuk boltunkat, ahol jelenleg 80 m2-en több mint 1000 tételből és több mint 10 millió Forintos készletből szolgáljuk ki vásárlóinkat, valamint 70 m2 saját, és 500 m2 külső raktári terület is rendelkezésünkre áll változó feltöltöttséggel.

 

Ezen a képen még a beköltözés látható :


Szóval ha ma valaki azt mondja "könnyű maguknak a neten kereskedni a konyhából" nagyon nem izgat, mert tudom honnan indultunk, hova tartunk. Vevőink elismerése, bíztató szava, ismerőseink, barátainkká vált ügyfeleink kedves segítő hozzáállása kárpótol mindazért a munkáért amit eddig és várhatóan ez után is bele fektetünk ebbe az üzletbe.

Várva megtisztelő megkeresésüket maradok tisztelettel :

 

Bálint Balázs szerszámspecialista

BÉK Kft - Műhelynet szerszámbolt

 

 

;