Vásárló belépés

Partnereink

Naptár

2024. Április
H
K
Sze
Cs
P
Szo
V
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
 
 
 
 
 

Látogató számláló

2
0
4
7
2
4
1

Hírek

2013.07.04 17:28
XADO lőfegyver revitalizáló készlet tesztje

Tisztelt Olvasóim !

Mint azt sokan tudják, nem szeretünk olyan termékeket forgalmazni, aminek használhatóságáról, hatásosságáról magunk nem vagyunk teljes mértékben meggyőződve, ezért minap szerét ejtettük a XADO lőfegyverekhez való revitalizáló készlet tesztjének.

 

A terméket webshopunkban 454864 cikkszámon találják 8300 ft-os bruttó áron.

A tesztre a GM lőtéren ( Gun Mster, más fordításban Glicza Mester ) került sor, ahol Glicza Csaba ( mintegy 20 éve tanulok tőle lőni ) sokszoros Magyar bajnok és világbajnok szituációs lövész, és kollégái segítségével került sor.

A teszt alanya egy GLOCK 19-es maroklőfegyver, ami eléggé kopott állapotban volt, még nem teljesen rossz, de mivel gyokorló fegyvernek használják, el lehet képzelni a rendszeres karbantartás ellenére is mennyit kap...

A tesz előtt megnéztük a szerkezetet, különös tekintettel a csőre és a huzagolás állapotára. Olyan volt, mint amilyennek vártuk. Kopott, mattos felület, de szemmel látható kopás, hiány, deformálódás nem volt rajta.

Első lépés.
A helyi lövészet vezető, kiképző ( Ferencz Gábor ) leadott 10 m-ről 10 db lehetőleg pontos lövést két kézzel feltámasztva.
Ez után Glicza Csaba is leadott ugyanígy 10 lövést.
Ezeket kiértékeltünk, a 2x10 lövés összpontszáma 158 lett.

Második lépés.
A használati útmutató szerint először a piros, majd a zöld és a sárga XADO géllel adtunk le 5-5 lövést egyenként, oly módon, hogy minden lövés előtt a lőszer lövedékét és a csövet is bekentük az éppen adott XADO géllel.

Harmadik lépés.
Újra jött a 2x10 lövéses próba ugyanolyan körülmények között.
Kiértékelése, a 20 lövés összpontszáma 180 lett, azaz mintegy 14%-la javult a lőeredmény. Ha ebből levesszük a kb. 3-4%-os hibahatárt, akkor is mintegy 10%-al javult az eredmény, tehát a XADO gél működik.

Végső ellenőrzés.
Szétszereltük a fegyvert, és a rengeteg benne maradt maszat kitakarítása után újra szemügyre vettük a csövet.
Láthatóan szebb lett a felület, a cső és a huzagolás is sokkal fényesebb ( mondhatni tükör fényes ) lett. Komolyabb vizsgálatnak ( elektron mikroszkóp, keménység mérés ) sajnos nem volt módunk alávetni az alkatrészeket, de a változás szemmel is nagyon jól látható volt.


Eredmény :
Bár előzőleg lövész barátaim és magam is egy kicsit szkeptikusak voltunk, azt kell mondanom, hogy a teszt meggyőzően hozta az eredményt, mi sem bizonyítja ezt jobban, mint, hogy a maradék anyagot Glicza Csaba a teszthez ( egyébként önzetlenül ) biztosított felszerelés ( fegyver, lőszer ) fejében elkérte, hogy több fegyverén is kipróbálhassa, használhassa.

 

Mindezekért előzetes fenntartásaim elszálltak, és bátran ajánlom a szer használatát marok és hossző lőfegyverekhez is.

 

Reklám helye(tt) : Bátran ajánlom Glicza Csaba barátom lőterét, ha valaki ellenőrzött körülmények között szeretne fegyvereket kipróbálni, lőni tanulni, gyakorolni profi lövészek segítségével. A lőtér megtalálható Budafokon, honlajuk címe :

www.gmloter.hu.

Mindemellett Budapest egyik legmegfizethetőbb szolgáltatású lőtere.

 

 

Maradok tisztelettel az Önök szolgálatában :

 

Bálint Balázs BÉK Kft-Műhelynet

;