Vásárló belépés

Partnereink

Naptár

2024. Május
H
K
Sze
Cs
P
Szo
V
 
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
 
 

Látogató számláló

2
0
5
5
4
8
7

Termék részletekRészecske szűrő DPF tisztító koncentrátum, környezet barát

Részecske szűrő DPF tisztító koncentrátum, környezet barát
  • Részecske szűrő DPF tisztító koncentrátum, környezet barát

Termék ára
1 299,2 Ft+ÁFA = 1 650 Ft
Termék kosárba helyezése
Cikkszám
BEK339835
Megosztom
Funkciók
Tömeg
1 kg/l
Rövid leírás a termékről
Részecske szűrő tisztító koncentrátum környezet barát
A termék tulajdonságai

GreenHand DPF - részecske szűrő tisztító koncentrátum.

 

Nagy hatású, a korom szemcsék kötését oldó tisztító folyadék.

Környezet barát anyag, a természetben 90% fölött lebomlik.

Használata 1:1 vízzel higítva javasolt. Pontos használati módjáról akár személyesen adunk téjékoztatót.

Magas minőségű. nagy hatásfokú Magyar gyártmányú, saját magunk által is tesztelt, jól bevált speciális részecske szűrő tisztító folyadék.

 

Használata :

A részecske szűrőt leszereljük. mejt a kimenő csonkokat és a minta vevő kivezetéseket ( csövek, menetek ) lezárjuk. A nyitott cső véggel felfelé egy megfelelő edénybe, vödörbe állítjuk, az esetleges kifolyások elkerülése érdekében.

A teljes dobot a részecske szűrő tisztító koncentrárum, és kézmeleg víz előzetes 1:1 összekevert higításával teljesen fltöltjük.

A feltöltött dobot minimum 24 óráig hagyjuk ázni, a hatást növelhetjük azzal, ha a dobot időnként a tengelye körül megmozgatjuk, vagy a ható időt akár 48 órára növeljük.

A ható idő letelte után a folyadékot kiöntjük, a lezárásokat a dobról eltávolítjuk, és a dobot nagy nyomású mosóval a mosás irányából minimum 20-45 fokban megemelve, először a gáz folyás irányával ellentétes irányba, majd a mosás irányát váltogatva kimossuk egészen addig, amíg a kifolyó víz teljesen tiszta nem lesz.

A mosásnál figyelni kell arra, hogy a mosó fej ( amennyiben valamilyen fém, és nem gumi vagy műanyag bevonatos ) véletlenül se érjen a katalizátor vagy részecske szűrő egység felületéhez, mert abban végzetes károsodást okozhat.

Ha a kifolyó víz már tiszta, a dob akár szárítás nélkül a rendszerre visszaszerelhető, és az autó kipróbálható.

A használt mosó folyadék a benne találhatő szennyeződés miatt veszélyes hulladéknak minősül.

A használt mosó folyadékot nem lehet újra felhasználni.

Saját tapasztalataink szerint a mosás után a diagnosztizált tisztaság, illetve gáz átfolyási szabadság 95-99%-os, ami az új részecske szűrő ellenállásáház közelit, vagy azt el is éri. Ezt vagy a jármű computerén keresztül vagy a részecske szűrő előtti és utáni nyomások mérésével lehet igazolni.

 

Külön lehetőségek :

Ha mód van rá, akkor a beindítás és bemelegítés után kell annyit menni a járművel, hogy az esetleg a dobba vagy a rendszerbe beépített katalizátor beinduljon, majd diagnosztikai műszerrel a computerből kiolvasható a tisztítás hatásfoka. Ezt érdemes dokumentálni a később vitás kérdések elkerülése miatt. Ha lehetőség van rá, akkor a computerben lévő tárolt hibakódokat is érdemes dokumentálni, azokat kitörölni, hogy ne zavarjon be az új diagnosztikába.

Ha a részecske szűrő a tisztítás után akár 3-5000 km alatt újra eltömődik, az nem a tisztítás hiányossága, hanem a motor, illetve a vezérlés baja lehet, ekkor nem feltétlenül az újra tisztításban hanem az ok megkeresésében kell gondolkodni.

FIGYELEM!!

A folyadék kimondottan dpf tisztításra lett kifejlesztve, a katalizátorokra való hatását nem vizsgáltuk, nem teszteltük, a fejlesztés során nem is volt szempont.
A dpf mechanikusan, míg a katalizátor kémiai úton működik, a fentiek miatt semmilyen infónk nincs a mosófolyadék és a katalizátor esetleges kölcsönhatásáról.

Ha nem talált meg minden kellő adatot a termékről, esetleg kérdése volna, kérem keressen meg minket elérhetőségeinken.

Kiegészítő termékek

Vélemények a termékről
Legyen Ön az első, aki véleményt ír!
;