Vásárló belépés

Partnereink

Naptár

2021. Május
H
K
Sze
Cs
P
Szo
V
 
 
 
 
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
 
 
 
 
 
 

Látogató számláló

1
7
2
2
4
3
1

Hírek

2015.01.24 20:30
Egy Subaru boxer érdekes hibája és a megoldás története

Történt a minap, hogy egy gépműhelyes régi cimborám megkeresett kérdésével.

Adott egy subaru 1,5 boxer motor, amivel sok a baj, úgy zabálja az olajat, és úgy füstöl, hogy a T34 álcázása a sarkon sincs hozzá.


Előzmény : Az autó Németországból származik, egy autókereskedő hozta be. Már Németországban motort cseréltek benne, mert az előző tönkrement. Amióta bejött az országba, füstöl. nézték innen, nézték onnan, de csak füstöl továbbra is.


A motor szétszedése után teljes ellenőrzésen esett át. Felújításra került a hengerfej, gyűrű garnitúrát cseréltek, megmértek minden mérhetőt. Hibát ugyan nem találtak, de hol enné az olajat, ha nem ezeken a helyeken.


A gépműhelyben azonban nem volt olyan kolléga aki ezzel a típussal szorosabb barátságban lenne, pláne, hogy célszerszámaik sincsenek a vezérlés és egyebek beállításához. Itt jött képbe egy ifjú kolléga.


Ő már, hogy úgy mondjam az anyatejjel szívta magába az autószerelést apja mellett a műhelyben, már tanulóként szakmai gyakorlatát egy subaru műhelyben töltötte, ahol azóta is dolgozik immár több éve. A subaru motorok nem jelentenek neki nagy feladatot hisz ezekből, ezek között él.


Az összerakást tehát elvállalta.


Na de a lényeg !


A motor összerakásra került, gyári alkatrészekkel, és gyári technológiával. A motor beszerelését, beüzemelését nem kérte a megbízó, azt, és a perifériák ( szívó és kipufogó cső, kuplung, egyéb tartozékok ) saját alkalmazottja végezte el.


Most jött a nagy baj, ugyanis a motor továbbra is füstölt.
Minden felötlött bennünk. Rossz szelepszár szimeringek, megrogyott dugattyú, gyorsan kilágyult gyűrű garnitúra, illesztési hézag hiba, szerelési vagy tömítés probléma, meg ki tudja mi…


Mit volt mit tenni, az autót be kellett hívni a műhelybe, ahol tüzetes vizsgálatnak vetették alá.


A végeredmény, ami sokkolta a résztvevőket:

A motornak valószínűleg sosem volt baja !
Ugyanis némi vizsgálódás után, a kollégák ( avatott, a típust sokszor látott ) éles szemének hála, kiderült, hogy a 2 kartergáz csövet valahol, valamikor, feltehetően véletlenül, figyelmetlenségből megcserélték. Két cső van ugyanis, az egyik a pillangó szelep elé, míg a másik utána van bekötve. Az egyik csőben van egy szelep a másikban nincs. Ha azonban ezeket megcserélik, akkor az olajteknő felől az olajpárát, és az olaj egy részét is a motor beszívja.


Hát ennyit a német kolléga pontosságáról…


Viszont amint ahogy a probléma kiderült, és a motor vezérlő újra tanulta a rendszert, a motor járása kisimult, egyenletessé vált, a füstölés kezdett megszűnni ( a kipufogó még tele lehet szutyokkal, tehát hajtani kell még a verdát 100-200 km-t ), és a dolog megoldódni látszott. A néhány nappal későbbi jelzések szerint teljesen jól működik az autó.


Szóval végül is minden jóra fordult, az autó tulaja is megtanulta, hogy ezen túl nem kapkod, és veteti ki a motort első nekifutásra, hanem szakembert keres a probléma megoldására, még ha a tanuló pénz sok is volt.

Tisztelettel :
Bálint Balázs
BÉK Kft – Műhelynet szerszámbolt és webshop

;